Tijdelijk buiten gebruik.

Over

Even voorstellen

Belasting & Administratie

Even voorstellen

Gorinchem, januari 2017

Mijn naam is Joram Boor en al jarenlang heeft alles rondom belasting en juridische zaken mijn interesse. Ik ben 38 jaar oud en heb meer dan 20 jaar werkervaring. Na het VWO ben ik Rechten gaan studeren aan de Universiteit Utrecht met als eindrichting Belastingrecht.

Naast deze studie ben ik begonnen als administratief medewerker op de afdeling Outbound in een distributiecentrum van een nummer 1 Amerikaanse ICT multinational. Vervolgens ging ik werken op de afdeling Finance en hield ik mij bezig met financiële zaken en groeide ik door tot accountmanager en werd ik verantwoordelijk voor de financiële processen naar een aantal WW logistieke dienstverleners. Uiteindelijk kwam ik op de afdeling Legal en Claims terecht en deed ik juridische zaken.

Na het afronden van mijn studie ben ik begonnen als junior belastingadviseur bij een top 10 accounts- en belastingadvies kantoor. Ik werd verantwoordelijk gemaakt voor de afhandeling van alle particuliere klanten en kleine ondernemingen. In die tijd was mijn manager ook Estate Planner en deed ik allerlei uitzoekwerk voor hem. Bijvoorbeeld het doornemen van testamenten en het maken van schenkingsplannen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk belasting bij overlijden werd betaald. Met de directeur Belastingadvies wandelde ik tussen de middag en ook van hem leerde ik en moest ik mij bezig houden met bijvoorbeeld het oprichten van B.V.’s en het opstellen van de statuten.

Achteraf en terugkijkend vond ik het niet altijd een leuke tijd maar wel een zeer leerzame tijd. Ik moest mij namelijk iedere keer melden aan de grote tafel in de mooie en chique kamer van mijn manager en dan ging hij eens rustig met pen in mijn brieven zitten krassen en droop ik vervolgens weer af naar mijn bureau… Maar het was nooit persoonlijk bedoeld en altijd in het belang van de klant en recentelijk heb ik hem via LinkedIn nog eens bedankt daarvoor want tot op de dag van vandaag doe ik het nog steeds bij alles wat de deur uitgaat.

Op een gegeven moment kreeg ik een aanbieding om als jurist op het hoofdkantoor van een top 3 bank te gaan werken voor 36 uur in de week. Het was een rustige en mooie kantoorbaan en ik wilde even van de hectiek weg en ik kreeg een dag vrij en had zo de tijd om met mijn pasgeboren dochtertje in de wandelwagen te gaan wandelen. Ik heb dit werk vervolgens ruim vijf jaar gedaan en deed ook projecten op andere afdelingen en ook bij een lokale bank hier in de buurt.

Na verloop van tijd wilde ik toch weer terug naar het belastingvak en in januari 2015 werd ik aangenomen als coördinator van een Belastingservice van een nummer 1 vakbond en nam ik gelijk een aantal nieuwe hoogopgeleide mensen aan en ging ik belastingzaken voor mensen in Gorinchem en omstreken doen. Ik kreeg opeens met zo’n 600 klanten/leden te maken die mij om hulp vroegen bij hun belastingaangifte en ook deed ik de nazorg (bezwaar en beroep).

In korte tijd leerde ik derhalve zo’n 600 mensen en casusposities kennen. Aangiftes kunnen cijfermatig en belastingtechnisch hetzelfde zijn echter het verhaal erachter is altijd weer anders en dat intrigeert mij. Mensen hebben leuke verhalen, minder leuke en zitten overal in en hebben met alles te maken en vroegen mij om bijstand en ik kwam in aanraking met allerlei instanties zoals UWV, SVB, CAK, Schulddienstverlening Gorinchem, banken, verzekeringsmaatschappijen en noem maar op. Ik leerde, leerde, en nog eens leerde.

Van alle hoeken en kanten kwam lof en toen op een gegeven moment de enveloppen met contant geld in mijn brievenbus lagen, heb ik het besluit genomen hier iets mee te doen en heb ik daarom officieel mijn bedrijf in belastingadvies en administraties d.d. 7 april 2016 opgericht. De maanden erna kreeg ik direct tien ondernemers als klant en regelde ik een aantal zaken -van ICT tot kantoorruimte tot koffie- om ervoor te zorgen dat de (potentiële) klant goed kon/kan worden bediend. Want of je doet het goed of je doet het niet is mijn visie.

Zoals ik begon, ik ben 38 en ik heb de ambitie om de komende jaren een mooi belastingadvies- en administratiekantoor in Gorinchem te gaan opbouwen.

Mensen omschrijven mij als open, eerlijk en ambitieus en ik sta graag voor u klaar!

Joram Boor

Belastingaangifte laten doen? Bel Joram Boor: 06-54752295.

Of stuur een bericht via het contactformulier. Laat uw aangifte verzorgen door een financieel professional voor een redelijke prijs!